Zobrazeno 25–27 z 27 výsledků
-
Treska
Treska
Charakteristika dle TCM - silně:
Posiluje nedostatečnou energii čchi QI XU
Posiluje nedostatečnou krev XUE XUCharakteristika dle TCM - středně:
Posiluje nedostatečný jin YIN XU
Vylučuje vnitřní vítr NEI FENGCharakteristika dle TCM - slabě:
Vylučuje horké toxiny RE DUChuť:
SladkáVhodná pro lepší trávení, zdraví kostí, snížení cholesterolu, podporu funkce mozku a jako prevence rakoviny a srdečních onemocnění.
Upozornění:
Obsahuje velké množství jódu, proto pozor u onemocnění štítné žlázy. Kůže obsahuje velké množství purinů, proto pozor při zvýšené kyselině močové v krvi a při dně.
DetailQuick View -
Tuňák
Tuňák
Charakteristika dle TCM - silně:
Odvádí vlhko SHI
Posiluje nedostatečnou energii čchi QI XUCharakteristika dle TCM - středně:
Posiluje nedostatečnou krev XUE XU
Posiluje nedostatečný jin YIN XU
Vylučuje napadení chladným větrem FENG HAN XIE QI a vlhké horko SHI RE u revmatických onemocněníCharakteristika dle TCM - slabě:
Vylučuje horké toxiny RE DUChuť:
Sladká, SlanáVhodný při nedostatku energie čchi Sleziny a Žaludku, nedostatku krve, anémii (chudokrevnost), vyhublosti, snížené chuti k jídlu, průjmu, celkové slabosti, rekonvalescenci, nedostatku vitality.
Upozornění:
Neužívat při atopickém ekzému, a při nedostatečném trávení tuků. Tuňák sice neobsahuje velké množství jódu, přesto opatrně u nemoci štítné žlázy. Kůže obsahuje velké množství purinů, proto pozor při zvýšené kyselině močové v krvi a dně.
DetailQuick View -
Ústřice
Ústřice
Charakteristika dle TCM - silně:
Posiluje nedostatečnou krev XUE XU
Posiluje nedostatečný jin YIN XU
Vylučuje vlhko a horko SHI/RECharakteristika dle TCM - středně:
Ochlazuje horko v krvi RE XUECharakteristika dle TCM - slabě:
Chuť:
Sladká, SlanáVhodné při anémii (chudokrevnost), nedostatečné laktaci (mléko pro kojení), suché kůži, vlasech a sliznice očí, insomnii (nespavost), horečnatosti po nadměrné konzumaci alkoholu.
Upozornění:
Při chladu sleziny, žaludku a ledvin PI/WEI/SHEN HAN, při nedostatku spermatu. Konzumace mořských plodů je jedním z nejčastějších vyvolavatelů potravinových alergií (kopřivka, svědění, ekzémy, astma, otoky ústní a nosní sliznice, anafylaktické reakce…) Ústřicová omáčka má podobné účinky.
DetailQuick View
Zobrazeno 25–27 z 27 výsledků